University of California, Davis – UC Davis

Navn: Snorre Karlsen
Alder: 24
Klassetrinn: 5
Utvekslingsår: 3
Sted: UC Davis
Antall semester: 1

Emnenavn på utvekslingssted 

Emnenavn på NMBU

Godkjente poeng 

MGT206 – Decision making and management Science

IND240

4

MGT160 – Financing new business ventures

IND220

5,3

ECON1A – Principals of microeconomics theory

ECN110

5,3

ECON100 – Intermediate micro theory

ECN210

5,3

STA13 – Elementary Statistics 

STAT100

5,3

CS030 – Programming and Problem Solving

INF120

5,3

Hvorfor valgte du disse fagene?

Jeg valgte disse fagene da de var greie å få godkjent da de var generelle. Samtidig ga de et nytt perspektiv på diverse problemstillinger enn tilsvarende kurs på NMBU ville gjort.

Hvor valgte du å dra på utveksling og hvorfor?

Jeg var på UC Davis, nord i California, ca. en time utenfor San Fransisco. Det er en veldig fin studentby hvor det er mye å finne på, både i Davis og utenfor. Beliggenheten er fin ettersom det bare tar en time å kjøre til San Francisco, samt til mange andre steder. Det er for eksempel mye flott natur i nærheten! Lake Tahoe ligger to timer fra Davis, her kan du stå på ski om vinteren, eller gå på topptur om sommer/høst. Jeg dro selv dit i Januar med skolens Snowboard og Skiklubb, og storkoste meg! Yosemite er en nasjonal park i California, den ligger 3 timer sør for Davis. Davis ligger derfor veldig fint plassert til å kunne dra på mange fine roadtrips, perfekt for en utvekslingsstudent.

Hvordan var det å organisere utvekslingen? (Med tanke på søknadsprosessen, valg av fag og veiledning fra NMBU.)

Søknadsprosessen tok lang tid, men SIT og studentveilederne var veldig behjelpelige. Mye må på plass ganske lang tid før du faktisk drar på utveksling.

Hva var det beste med din utveksling?

Det var et veldig godt internasjonalt miljø. Jeg var den eneste norske, og det tvang meg til å bli kjent med andre, noe som var supert! Du knytter bånd med folk som er veldig glad i å reise, og får mange kamerater du har kontakt med i lang tid etterpå. Jeg er fortsatt i kontakt med flere av de jeg møtte på utveksling, og vi planlegger å treffes igjen snart.

Hvorfor anbefaler, eventuelt anbefaler du ikke å dra på utveksling?

Når du er på utveksling i et annet land lærer du fort å bli selvstendig. Du utvider vennekretsen din til andre land over hele verden. Du får oppleve mange nye ting og blir veldig mye bedre i engelsk. Samtidig krever det mye planlegging, både økonomisk og fagmessig, og du må være flink til å ta initiativ til ting hvis du ønsker å oppleve mye i løpet av tiden din på utveksling.

Hva var skolen du var på, spesielt gode på?

UC Davis er vel mest kjent for sine landbruksfag, som NMBU. Universitet har utviklet seg mye, og har nå mange ulike studieretninger. Det har nå blitt et veldig ettertraktet universitet og er godt kjent i California. På mange måter minner Davis meg om Ås, bare at det er en helt annen kultur og Davis er mye, mye større!

Opplevde du problemer eller vanskeligheter tilknyttet din utveksling?

Du møter alltid på litt problemer og vanskeligheter under din utveksling. Økonomisk slet jeg med at skolepengene måtte betales inn før studentkassa sendte støtten. I tillegg var boligsituasjonen vanskelig, da ingen ville leie ut hybel til noen som fortsatt var på andre siden av jordkloden. Jeg måtte derfor vente med boligjakten til jeg kom til Davis, og bodde på hotell i en liten periode først. Det gikk fint i mitt tilfelle, da jeg dro dit tidligere så jeg kunne reise litt rundt før skolen startet uansett, men hvis du drar dit samme uken som skolen starter kan du møte problemer.

Måtte du endre din studieplan for å dra på utveksling?

Jeg drøyde noen fag som tas i de tidligere årene slik at jeg kunne ta de på utveksling, og tok noen fjerdeklassefag i andreklasse, ellers gikk det veldig greit.

Ble studietiden din forlenget som en følge av utveksling?

Nei.

Hva er det ved utvekslingen som har vært mest givende for deg?

Alle de gode erfaringene og vennene jeg fikk, samt kunnskapen jeg fikk om andre kulturer.