Universidad San Ignacio de Loyola, USIL Navn: Ingrid Tysland
Alder: 23
Klassetrinn: 3
Utvekslingsår: 2019, høst
Sted: Lima, Peru
Antall semester: 1
Retning: Bygg

Hvilke fag tok du, og hvilke fag erstattet de? Hvor mange studiepoeng tok du der (credits)?

 

Project management

4 credits

IND240 Usikkerhetsstyring i prosjekt

Financial Markets

4 credits

BUS220 Finansiering og investering

Human Resource Management

4 credits

AOS130/230 Innføring organiasjonsteori/organisasjon- og ledelsespsykologi (jeg har valgt denne retningen som min økonomiprofil)

Management strategies

4 credits

(fyller litt i alle, for å ha nok studiepoeng i økonomi totalt ved endt studieløp)

 

16 credits

(= 32 stp)

Hvorfor valgte du å dra på utveksling og hvor?

Jeg ønsket å bli trygg i engelsk, utfordre meg selv og få oppleve noe nytt og annerledes. Jeg trives skikkelig godt på Ås, noe som gjorde det å dra litt vanskeligere, men uendelig glad jeg fikk pushet meg til å dra ut av Åsbobla litt også. Ikke la dette stoppe deg fra å dra, Ås er like kjekt når du kommer tilbake. Tror kanskje ikke jeg kunne valgt noe mer kontrastfullt fra Ås enn å dra på utveksling til Lima, hovedstaden i Peru.

Hvordan var det å organisere utveksling?

Søknadsprosessen krevet litt innsats og tid, men det var god hjelp i SiT og er definitivt verdt det. NMBU har exchange-avtale med universitetet jeg dro til.

Hva var det beste med din utveksling?

Vanskelig å velge en ting, for meg har det vært så uendelig masse! Fantastisk å utfordre seg selv og mestre det, bli kjent med en ny kultur med masse musikk og dans, reise rundt i Peru, bli kjent med andre enn kun nordmenn++

Hvorfor anbefaler, eventuelt anbefaler du ikke å dra på utveksling?

JA; VIRKELIG, jeg anbefaler på det sterkeste å dra på utveksling! Og jeg vil definitivt anbefale Peru om du er glad i å reise, vil langt vekk, ønsker å bli kjent med andre utvekslingsstudenter og peruanere og/eller har lyst å lære spansk (ikke nødvendig, men mulighet for det). Peru er et av landene i verden med mest variert natur; alt fra jungel, fjell, ørken og kyst, som jeg var så heldig og fikk oppleve litt av sammen med andre reiselystne utvekslingsstudenter.

Hvilken skole var du på? Og var det noe de var spesielt gode på?

Jeg studerte på Universidad San Ignacio de Loyola i Lima, som er en privat passe stor skole. Jeg var eneste utvekslingsstudent fra NMBU mitt semester, noe jeg synes var veldig kjekt. Totalt var vi kun 5 norske mitt semester, der de andre var fra UiA. Jeg ble dermed veldig godt kjent med mange folk fra rundt om i verden. Universitetet har et veldig internasjonalt fokus, og vi var rundt 150 utvekslingsstudenter totalt. En styrke her er at du virkelig får bli kjent med de lokale også, peruanerne er veldig imøtekommende og interesserte. Universitetet er veldig annerledes enn hjemme, da det er obligatorisk oppmøte (fraværgrense på 30%) og tester, innleveringer og fremføringer hele tiden. Det er litt jobb, men til gjengjeld ganske lett. Det finnes fag både på spansk og engelsk

Opplevde du problemer eller vanskeligheter tilknyttet din utveksling?
Nei.

Måtte du endre studieplanen din for å dra på utveksling?
Måtte endel endringer til med rekkefølgen, og dette er litt styrete. Men fortsatt veldig verdt det! Generelt om du går Indøk Bygg og drar på utveksling på høsten; vær obs på at du ikke bare tar våremner mens du drar vekk. En liten stund så det ut til at jeg kom til å ha overvekt av fag i høstparallellene fremover, men fikk ordet dette med å være obs på å ta de fagene som gikk på høsten hjemme og velge økonomiretning med fag på våren. Så og si alle byggemnene ligger på høsten, og disse er ikke lette å få tatt på utveksling.

 

Ble studietiden din forlenget som en følge av utveksling?

Nei, ikke slik det ser ut per nå.

 

Hva er det ved utvekslingen som har vært mest givende for deg?

Jeg har fått oppleve helt vilt mye i løpet av utvekslingen, og fått hjemland nr 2 i Sør-Amerika. Veldig verdifullt å få stoppet litt opp og oppleve en veldig annerledes kultur, og dermed også være takknemlig for og sette pris på hvordan ting er hjemme. Så kjekt å ha blitt kjent med folk fra hele verden, og får reist rundt i flotteste Peru!

Vil virkelig anbefale på det sterkeste å dra på utveksling til Peru, for meg var det en helt fantastisk opplevelse! Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål.