Ateneo de Manila University

Navn: Jørgen Kolberg
Alder: 23
Klassetrinn: 3
Utvekslingsår: 2019, høst
Sted: Quezon city, Filippinene
Antall semester: 1
Retning: Bygg

Hvilke fag tok du, og hvilke fag erstattet de? Hvor mange studiepoeng tok du der (credits)?

LS 132

Leading and managing change (3 units)

Tok dette faget som ekstra for å fylle opp til totalt 15 units (30 stp)

EC 111

Intermediate microeconomic theory (3 units)

ECN210 Mikroøkonomi 2 – Konsument, produsent, marked og velferd

EC 116

Statistics for economists (3 units)

STAT100 Statistikk

FIN 101

Fundamentals of finance (3 units)

BUS220 Finansiering og investering

FINN 117

Entreprenurial finance (3 units)

BUS220 Finansiering og investering

 

Hvorfor valgte du å dra på utveksling og hvor?

Største grunnen min til å dra på utveksling var å forbedre engelsken min, men også for å oppleve noe man ellers ikke får gjort. Opplevelsene man får disse månedene er uerstattelige. Jeg dro til Filippinene fordi all undervisning der går på engelsk, samt at de er generelt gode i engelsk. Universitet har fått gode tilbakemeldinger, noe som jeg fikk bekreftet av en tidligere NMBU student før avreise. Dessuten er Filippinene meget rimelig for oss nordmenn som gjør at en kan oppleve masse; det være seg byliv, spektakulære risterrasser eller øyhopping på endeløse hvite strender.

Hvordan var det å organisere utveksling?

Søknadsprosessen er noe tungvint, og det er mange byråkratiske ledd som dokumentene skal gjennom før aksept. Anbefaler å høre med tidligere studenter som har vært der for å få tips til å lette prosessen (spør gjerne meg om nødvendig). Fra avreisetidspunkt og utover er det ikke noe mer å stresse for, her går alt på skinner hele veien.

Hva var det beste med din utveksling?

Det beste var helt klart alle nye menneskene man møter, og vennene man får. Jeg opplevde masse spennende ved å være med venner fra hele verden, det må oppleves! Flesteparten av utvekslingsstudentene var eventyrlystne og åpne, noe som gjorde at halvåret gikk ekstremt fort med stadig nye utflukter og opplevelser.

Hvorfor anbefaler, eventuelt anbefaler du ikke å dra på utveksling?

Jeg anbefaler utveksling for å utvide horisonten til mer enn det du ser hjemme i Norge. Å oppleve en ny kultur ved å være med lokalbefolkningen over flere måneder har gitt meg mye mer enn jeg kunne forestille meg før jeg dro ut. Både i hverdagen, og i fagene mine, drar jeg nytte av å ha synspunkt fra flere perspektiver.

Hvilken skole var du på? Og var det noe de var spesielt gode på?

Ateneo de Manila University er mest kjent for økonomi og ledelsesfagene sine. De fleste fagene jeg tok er jeg veldig fornøyd med.

Opplevde du problemer eller vanskeligheter tilknyttet din utveksling?

Du må forberede deg på stadige utfordringer når du velger å dra på utveksling, men ikke mer enn at man klarer å takle det. De største vanskelighetene var under søknadsprosessen i form av frustrasjon. Når man har kommet seg ut gjelder det bare å være spontan og ta de mulighetene som byr seg.

Måtte du endre studieplanen din for å dra på utveksling?

Jeg flyttet på noen fag i planen til andre semestre for å spare generelle fag til utveksling som er like overalt. Det funket bra for meg.

Ble studietiden din forlenget som en følge av utveksling?

Nei, ligger fortsatt an til å fullføre på normert tid.

Hva er det ved utvekslingen som har vært mest givende for deg?

Det å føle meg komfortabel med bruk av engelsk var mest givende for meg. Alle vennskapene jeg har rundt i verden er også noe jeg setter utrolig stor pris på.