University of California Berkeley

Navn: Anders Walberg Nilsen
Alder: 21
Klassetrinn: 4. klasse
Utvekslingsår: 3. klasse
Sted: California, Berkeley
Antall semester: 1
Retning: Bygg og innovasjon

Hvilke fag tok du, og hvilke fag erstattet de?

Fag Berkeley

Credits

Fag NMBU

Project Management

2

IND300 Eksperter i team

Engineering Project Management

3

TBA210 Byggeadministrasjon

Global Leadership

2

Ikke tilsvarende på NMBU

Introduction to Entrepreneurship

2

INN271 Bærekraftig entreprenørskap

Introduction to Statistics

4

STAT100 Statistikk

 

13 credits

(27 stp)

 

Hvorfor valgte du å dra på utveksling og hvor?

Da jeg begynte på universitetet, bestemte jeg meg tidlig for å dra på utveksling. Muligheten til å leve i et annet land, skape et internasjonalt nettverk og oppleve en helt annerledes hverdag kan du ikke la gå fra deg! Jeg viste at jeg ville til et varmere land der jeg kunne oppleve et litt hyggeligere klima, og etter litt leting falt jeg på UC Berkeley. Dette er et universitet som ligger på utsiden av San Fransisco med over 40 000 studenter, og regnes som et av verdens beste universiteter. Her fikk jeg muligheten til å kombinere et varmt klima sammen med godt akademisk utbytte.

Hvordan var det å organisere utveksling?

Det er få studenter fra NMBU som har vært på Berkeley tidligere, så jeg måtte hente inn en del informasjon på egenhånd. Det var noe jobb, men absolutt overkommelig. Hvis du vurderer å dra til Berkeley er det bare å ta kontakt, så kommer jeg gjerne med råd.

Hva var det beste med din utveksling?

Det sosiale livet var det som gjorde utvekslingsoppholdet mitt spesielt. Jeg bodde på International House sammen med 600 utvekslingsstudenter, noe som gjorde at jeg raskt fikk en veldig stor omgangskrets med folk som ville få maksimalt ut av sin korte tid i statene. Vi hadde matservering på huset, der en stab av kokker lagde 10+ hovedretter til hvert måltid, noe som føltes ut som å bo på hotell hele oppholdet. Amerikansk college-liv er sentrert rundt Fraternitets (foreninger) som hoster fester som får «American Pie» til å blekne, og er absolutt noe som er verdt å få med seg!

Hvorfor anbefaler, eventuelt anbefaler du ikke å dra på utveksling?

Å dra på utveksling er noe jeg mener alle bør gjøre! Det er viktig å utvide horisonten og få nye erfaringer. Man utvikler seg mye som menneske ved å dra på utveksling.

Hvilken skole var du på? Og var det noe de var spesielt gode på?

Univseristy of California Berkeley er en av verdens mest prestisjetunge skoler og ble i 2019 kåret til verdens fjerde beste universitet. Berkeley hevder seg spesielt innenfor STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), men er jevnt over i toppen på alt de driver med. Professorene er gjerne verdens beste innenfor sine fagfelt, og det var veldig inspirerende å lære av så dyktige mennesker.

Opplevde du problemer eller vanskeligheter tilknyttet din utveksling?

Nei.

Måtte du endre studieplanen din for å dra på utveksling?

Nei, men et tips er å spare generelle fag som STAT100, INF120, ECN210, BUS210 og BUS220 til utveksling da disse er enkle å erstatte ved nesten hvilket som helst universitet.

Ble studietiden din forlenget som en følge av utveksling?

Nei.

Hva er det ved utvekslingen som har vært mest givende for deg?

Vennskapene jeg stiftet med folk fra hele verden var veldig moro, og er noe jeg kommer til å ha stor glede av resten av livet. Det var også veldig givende å være sammen med så akademisk sterke folk. Det har gitt meg motivasjon til å virkelig trøkke til på skolebenken.