Utveksling til Spania

Universidad Loyola Andalucia

Navn: Helene Tengesdal
Alder: 23
Utvekslingsår: Høst, 2021
Sted: Sevilla, Spania
Antall semester: 1
Retning: Prosessteknikk

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Jeg hadde lyst å prøve noe nytt og hadde hørt mye positivt om det å dra på utveksling. Det var også en mulighet for å gå ut av komfortsonen og utfordre seg selv.

Hvordan var det med å organisere og planlegge i forkant av utvekslingen?

Jeg synes det gikk ganske greit med planlegging og organisering av utvekslingsoppholdet. Jeg reiste som Erasmusstudent som gjorde mye av papirarbeidet og organisering enklere. Utvekslingskoordinatorene ved NMBU er også til god hjelp, og gjorde prosessen enklere for meg.

Måtte du endre studieplanen din som følge av utvekslingen?

Nei, jeg trengte ikke å gjøre noen endringer av studieplanen. Jeg tok statistikk og økonomifag som erstattet valgfag og fag jeg hadde på planen.

Hva var det beste med å dra på utveksling?

Det beste med utvekslingen var å bli kjent med en ny by, en annen kultur, møte mennesker fra hele verden og få nye opplevelser. Jeg fikk også reist mye i Spania og Portugal på turen.

Hva var det verste med å dra på utveksling?

Det var en utfordring å bo i et land der jeg ikke forsto språket, og om jeg hadde dratt igjen hadde jeg dratt på språkkurs før utvekslingsoppholdet. I tillegg var det veldig nytt for meg med obligatorisk oppmøte på skolen, og undervisningstimene kunne være i tidsrommet fra 8.30 – 21.00.

Dro du på utveksling alene, eller med noen du kjenner?

Jeg dro på utveksling alene, og det var heller ikke noen andre fra universitetet som dro samtidig dette semesteret. Dette gikk helt fint, da de fleste utvekslingsstudentene også reiser alene, og folk er veldig åpne og imøtekommende.

Hvilke fag tok du, og hvilke tilsvarer de på NMBU?

  • Business Statistics I – 6 ECTS: Tilsvarer STAT100 ved NMBU.
  • Corporate Finance I – 6 ECTS: Erstattes av valgfrie fag i økonomispesialisering på 200-nivå.
  • Intensive Spanish Course A1 – 1 ECTS
  • Business Economics – 6 ECTS
  • Macroeconomics – 6 ECTS

Jeg fikk Business Economics & Macroeconomics erstattet med ECN210 – Mikroøkonomi ved NMBU. Totalt tok jeg 25 studiepoeng på utveksling.

Anbefaler du andre studenter å dra på utveksling til Sevilla?

Ja! Jeg er veldig fornøyd med utvekslingsoppholdet mitt. Du får mulighet til å gå ut av komfortsonen, oppleve en helt ny kultur, få nye venner og opplevelser.

Spørsmål angående økonomi:

Måtte du betale skolepenger?

Nei.

Hvor mye kostet det å bo i Sevilla?

Jeg betalte rundt 4000kr i måneden for bo inkludert strøm, vann o.l. Dette var for et kollektiv med tre personer der jeg hadde eget rom og bad. Internasjonale studenter betalte nok litt mer for å bo, men prisene lå på rundt 3500-6500 kr avhengig av lokasjon og standard.

Strakk pengene fra Lånekassen til eller måtte du bruke oppsparte midler i løpet av utvekslingen?

Jeg fikk Erasmusstipend på rundt 4000kr i måneden i tillegg til det vanlige beløpet fra lånekassen. Det er billigere å bo og leve i Spania sammenlignet med Norge så jeg hadde mer penger å rutte med dette semesteret, og kunne bruke resten av pengene til å spise ute, reise og opplevelser.