Engasjerte indøkere (miniUKA 2016)

Norges lengste kulturfestival UKA i Ås går av stabelen til høsten, og som en liten smakebit på hva vi har i vente fikk vi servert miniUKA den 13. – 17. april nå i vår. Bak både UKA og miniUKA ligger det vanvittig mye frivillig arbeid i utallige ulike verv. To engasjerte indøkere besitter to viktige verv når det kommer til organiseringen av festivalen generelt, og produksjon av UKE- og miniUKE-revyen. Dette er UKEsjefen Markus Kværner og forfattersjefen Tommy Haugen.

Vi har fått høre litt om hvordan UKEsjefen synes det har gått så langt, og hva som skal skje videre fremover for hans og resten av UKEorganinsasjonens del.

UKEsjefen Markus Kværner
UKEsjefen Markus Kværner

– Man kan ikke si annet enn at miniUKA var en stor suksess! miniUKA skal være en generalprøve før UKA i Ås i oktober og derfor handler denne mye om å få seg erfaring for alle de frivillige. Samtidig som vi lærte enormt mye, klarte vi å levere et fullverdig produkt som toppa seg med en utsolgt lørdagskonsert. Mange er helt sikkert slitne, men jeg føler vi har lagd store forventninger til høsten store høydepunkt. Personlig bestod miniUKA av mye jobb. Det var vanskelig å koble helt av, men under miniUKErevyen satt jeg med senka skuldre og nøt synet av Åsånden. Det er ganske utrolig å tenke på at dette som stelles i stand er basert på frivillig arbeid i alle ledd. Det er per nå nærmere et halvt år til UKA i Ås starter, men når vi kommer tilbake etter sommeren er det bare to måneder. Det betyr at det er ganske så mye som må plass før UKEorganisasjonen kan ta ferie. Nå er vi midt i 4. budsjettrunde der vi skal peile overskuddet inn på kravet vi har fått fra Kjernestyret. Det er enorme summer i omløp, så økonomien må beregnes ned til minste detalj for at vi skal tjene nok penger, men samtidig ikke tjene for mye penger heller. Det er tross alt en studentfestival der målet er at alle skal kunne delta. I tiden fremover kommer vi også til å begynne å slippe artister, samarbeidspartnere og billetter til UKA i Ås. Og i fadderuka setter vi i gang med den siste ansettelsesrunden, så om noen ikke er med allerede, vil vi veldig gjerne ha de med på laget! Til slutt er vi 1200 frivillige, og det er så vanvittig mye gøy man han har mulighet til å jobbe med. Det er mye hardt arbeid, men følelsen av å lage Norges lengste kulturfestival sammen med herlige folk er i hvert fall det mest givende jeg har gjort i løpet av studietiden.

 

Åpningsnummeret under miniUKErevyen
Åpningsnummeret under miniUKErevyen 2016

En sentral skikkelse når det kommer til gjennomføring av miniUKE- og UKErevyen er forfattersjefen Tommy Haugen. Her er noen av hans tanker om jobben som har blitt gjort så langt, og om det som skal gjøres fremover mot høsten og UKA.

– Som forfattersjef er min hovedoppgave, sammen med en annen forfattersjef, å administrere og organisere et forfatterkollegiet bestående av 11 forfattere. Sammen skal vi produsere (les: skrive) UKE-revyen – selve kjernen i UKA.

MiniUKA generelt er en kortversjon av UKA der hele UKE-organisasjonen blir testa – det er en slags generalprøve på UKA som kommer til høsten. For min del var det viktig å få sett om forfatterkollegiet 1) klarte å produsere en revy, og 2) klarte å treffe et bredt spekter av publikum.

Det å lage revy er et møysommelig arbeid, som ofte tar mye lenger tid enn man først skulle tro. Tidlig i høst satt jeg og den andre forfattersjefen ambisiøse mål som vi håpte vi skulle klare å nå. Ved å nå disse målene (med litt slingringsmonn) kom vi til å klare å nå miniUKErevyen uten spesielt mye stress. Vi var forberedt på en stressende periode rett før revyen skulle stå i Aud. Max., men skjønte rett etter påske at vi lå ekstremt godt an. Mange av tekstene hadde gjennomgått flere revideringsrunder, og det var relativt lite, for forfatterne, som stod igjen å pirke på de siste ukene før generalprøve. Med andre ord; vi klarte å nå de ambisiøse målene, men vi klarte også å oppnå punkt 1) produsere en revy.

Tommy
Forfattersjef Tommy Haugen

Etter revy var tilbakemeldingene mange og omfangsrike. Vi fikk ros for å ta tak i dagsaktuelle tema og sette de i en heller merkelig setting. Vi fikk også ros for å ”sparke riktig” på de vanskelige temaene (eksempelvis flyktninger). Det var også mye konstruktiv kritikk som vi absolutt tar med oss videre til UKA.

MiniUKA er bare en liten brikke i et stort puslespill. Til høsten skal UKA gå av stabelen, og det skal leveres en revy som er fantastisk god også da. I tillegg skal den være dobbelt så lang. Vi har lagt et svært godt grunnlag med miniUKE-revyen, og satser på at vi klarer å løfte revyen nok et hakk til høsten. MiniUKA var morsom på alle mulige vis, men jeg ser fram til UKA og alt den måtte by på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.