Fadderuka på Ås

 

Fadderuka er en periode helt på starten av høstsemesteret hvor det arrangeres flust av aktiviteter for å få de nye studentene til å bli kjent med 14741056_10210104970957343_146832281_nhverandre. På Ås er denne tiden spesielt morsom, mye på grunn av det mye omtalte fantastiske studentlivet på Ås.Det er lett å få nye venner og bli kjent med det unike studentmiljøet. Indøk stilte med 10 faddere for å ta imot de om lag 25 førsteklassingene.

Faddernes oppgave er å ta vare på fadderbarna sine på best mulig måte. De skal sørge for at alle kommer seg til rette, at de vet hvor de skal være til riktig tid og i det store og det hele være en «storebror» i starten av studietiden. Ofte er den første tiden litt utfordrende daman befinner seg på et helt nytt sted, omringet av helt ukjente mennesker og ting er veldig annerledes. Da er det greit å vite at du har en person som er der og som du kan spørre om alt mellom himmel og jord.

Det er ofte utenfor skolebenken at man blir ordentlig kjent med klassekameratene sine. Derfor var det arrangert flere sammenkomster og vors før ulike begivenheter, hvor man hadde hatt muligheten til å mingle. Enten med studenter på samme trinn, men også eldre årskull.

14647266_10210104888115272_651925176_o14678044_10210104888075271_883747738_oDette betyr ikke at vi bare var på Ås. Faddergruppa dro på tur til Oscarsborg og Oslo. De som ikke var ifra Oslo-gryta fikk prøvd ut den famøse Oslo-kebaben, noe de syntes var veldig stas.

Linjeforeningen til Indøk er veldig opptatt av at fadderuka skal være inkluderende og for alle. Selv om denne perioden ofte blir forbundet med fest og fyll er det alltid alkoholfrie alternativer her på Ås. Faddersjefen vår (undertegnede) er avholds og sørget for at ting gikk pent for seg.

Som faddersjef var det min store glede å se fadderbarna kose seg, knytte bånd og ha det gøy. Den nye førsteklassen har blitt godt kjent med hverandre og har blitt en skikkelig god gjeng. Vi håper neste års kull blir like bra.

Beste hilsener fra årets faddersjef,

Emil Ibrahim Skar

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.